Tafel in de Tuunter

De Tuunter, beslissen en werken vanuit je hart

Tafel in de TuunterDe inrichting van De Tuunter boven is volkomen door mijn hart gestuurd. Natuurlijk ook door mijn ervaring. Ik heb zeker wat uit de ervaringen van mijn lichaam gebruikt daarbij. En daar bedank ik alle kleine volgepropte zaaltjes voor, zaaltjes waar ik in ongemakkelijke houdingen met mensen werkte en veel energie in het contact maken en houden moest stoppen om de ongemakken te compenseren.

Mijn eerste hartstochtelijke Tuunter beslissing was… zorg dat er ruimte is, ruimte waarin je …afstand…. kunt nemen en <heeldichtbij> kunt zijn.   Als kind heb ik een tijd met 3 zusjes op een slaapkamer geslapen of in een stapelbed of in een 2-persoons opklapbed. Dat is echt heel dichtbij elkaar. Dan moet je overdag wel afstand nemen om toch iets van een eigenstandig mens te worden. Daarom wil ik nu graag een ruimte waarin je kunt kiezen of je dicht op elkaar zit of juist ver van elkaar af, of dat afwisselt.

De tweede beslissing was * beweeglijkheid* . Woordjes leren kon ik het snelst doen als ik liep en bij elke stap een woordje zei. Als ik met een dilemma zat, dan ging ik wandelen of fietsen. Al zelf bewegend popten de verschillende kanten van het dilemma op en gingen zo de discussie aan in mijn lijf. Dus de ene kant en de andere kant waren ook letterlijk in de beweging terug te vinden.   Ook als ik nu een lastig telefoontje krijg ga ik even aan de wandel. Ik weet dat er uit mijn lichaam een begrip komt en een evenwichtig antwoord. Wat? Dat zie en hoor en voel en weet ik dan wel.

Op deze principes richt ik De Tuunter in. Dus er is echt ruimte. Je kunt boven met en op de meubels bewegen. De zaal is telkens anders in te richten. Er is wel iets vast zoals de plaats van de stopcontacten in de vloer, het keukenblok en de plek van de beamer.

Nu komt mijn tweede beslissing aan de beurt. De benedenverdieping is leeg en schoon. De school heeft een goede eigen ruimte en ik kan beneden ook weer naar mijn hartsoordeel inrichten. Het mag anders dan boven. Dus wel iets vaster. Want ik wil ook wel wat gemak hebben. En gemak is dat ik beneden de lunches maak en serveer, ook voor de groep van boven. Dan kan die eet-opstelling vast gemaakt worden. Maar de andere opstellingen van meubels moeten nog steeds wel wat beweeglijk kunnen zijn en er moet zeker ruimte zijn om te kunnen bewegen. Dat is mijn opgave voor de komende week.

benedenverdieping tuunter leeg

Dus ik ga mijn keukenwerkplekje beneden wel wat afscheiden met een eettafel en een werktafel. Dan kan ik HACCP werken. Maar de eettafel onder het raam opstellen dat lijkt me wel wat. Kun je lekker naar buiten kijken naar de vogels die zingen in de kronkelwilg of klimophaag of naar keuze met je groep kletsen.

Ik ben benieuwd hoe lang dit bevalt. En ik ben ook erg benieuwd naar jouw reactie. Denk jij zo ook na over de ruimte die je gebruikt en hoe dat in je voordeel is? Laat het me weten, wellicht helpt mij dat de komende maand, en jou als gebruiker in de toekomst.

2 gedachtes over “De Tuunter, beslissen en werken vanuit je hart

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s