asperge

Hoe weet je dat je goud in handen hebt?

aspergeVorige week vertelde ik mijn zwager die lekker kan (stoom)koken, dat de asperges al weer boven de grond komen. Direct was ik welkom op een etentje met de eerste oogst.  Want vers gestoken asperges in de stomer gaar koken, dat is de meest heerlijke smaak die je kunt bedenken. Echt goud.

Ik vind asperges lekker. Maar dat een liefhebber er nu al Eu 50,-  per kg voor wil betalen dat had ik nooit gedacht. 

Mijn asperges zijn trouwe groenten. Ze wandelen door mijn tuin soms een beetje naast het bed waar ze in staan. Ze hebben het naar hun zin en komen trouw elk jaar boven totdat ik ze na 21 juni met rust laat. Dan krijg ik een prachtig bed met loof, het loof van aspergeblad dat in de jaren ’50 tussen de anjers van de bruidsboeketten zat.

Zo kun je soms goud zien waar het niet is en  geen goud zien waar het wel is.

Dat is het lastige met waarde bepalen.  Wat is nu de waarde van een bijdrage.

Hoe weet je dat je goud in handen hebt ?

spinazieMaandag  verzorg ik, voor de training die dan op De Tuunter plaats vindt, een speciaal menu dat het breinleren versterkt. Dus iets met spinazie en zalm.  Ik denk aan een lekker aspergesoepje vooraf. Heerlijk van smaak.  Dan een  salade met diverse blad sla en spinazie. Daarbij een stuk zalm dat ik vooraf gerookt heb.  Want de smaak uit de plastic pakjes vind ik te doen maar er gaat niets boven zelf gerookte zalm.  De zachte zalm, de lichte rooksmaak, de mooie structuur, het beetje sappige… dat is voor mij goud. Ik hoop ook voor de groep. Ik heb er wel vertrouwen in omdat het veel zachter van smaak en structuur is.   Zou dit een goede bijdrage zijn?

Hoe weet je dat je goud in handen hebt ?

paardebloemenGoud is geel, en het gele goud groeit nu tussen de tegels en tussen de geplante bloemen in. De Paardenbloem, geel, zonnig en onkruid met een penwortel.   De kleinkinderen vinden pluizen van de uitgebloeide paardenbloem erg leuk en blazen dat graag verder. Nu blijkt deze bloem ook gezond te zijn en mooi kleur af te geven.

Het grote wildplukboek van Edwin Florés geeft advies over plukken en verwerken. Dat hebben mijn kleinzonen met mij gedaan. Het is niet helemaal jam geworden, meer een sausje, maar de smaak is lekker en ik zal het ook wel bij een enkel gerechtje ernaast serveren voor de durfals. Ik weet niet of dit goud in handen hebben is, maar het is de moeite waard om te proberen.

steviaGelukkig is er sinds een week weer Stevia te koop bij www.Vreeken.nl . Een heerlijk zoet plantje dat de muntthee  een lekkere zoete aangename smaak geeft. Heerlijk voor de zoetekauw die geen suiker meer mag.  Voor de mensen met  suikerziekte heb ik dus zeker goud in handen.  Maar voor iedereen die niet te veel suiker wil eten is dit een heerlijk alternatief. Dus vanaf nu staan de verse takjes stevia en de verse takjes munt weer op tafel als grondstof voor de thee. Een zeker stukje goud.

Goud voor jou…?

Als je een training of een workshop geeft wil je natuurlijk ook dat je stukjes goud kunt presenteren. Iets waar je helemaal zeker van bent dat dit een goede keus is.

Wat is dan jouw Asperge? Of jouw Spinazie? Of jouw Paardenbloem? Of jouw Stevia en Munt?

Zijn alle smaken en texturen verwerkt in je programma?  Is er afwisseling genoeg?

En de waarde? Wat voor jou vanzelfsprekend is hoeft het voor een ander helemaal niet te zijn. Mijn asperges hebben de waarde dat ik er een heel jaar van geniet. Voor mijn zwager dat hij er op dit moment heel graag van wil eten.

Welke elementen uit je training of workshop helpen een ander echt vooruit?  Dat kunnen je deelnemers je alleen vertellen. Net zoals ik weet aan de hoeveelheid restjes op de schalen en de borden wat wel of niet goud was.

Een verborgen stukje goud heb ik wel gevonden “ een recensie over De Tuunter “,  met de dubbele boodschap die je hieronder ziet staan.

Sergio

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s