onbespoten rode kroten

Onbespoten rode kroten

onbespoten rode krotenGezond en zoet en gifvrij geteeld.  Zo wil je je training, je workshop, je managementbijeenkomst, je teamoverleg… ook wel inrichten.

Het is heerlijk in de tuin. Er zijn verschillende microklimaten.

Onder de bomen is het koel en kun je heerlijk zitten uit de zon en genieten van de kleuren en geuren van alles wat er om je heen gebeurt.

Deze rood witte kroot stond volop in de zon aan de westkant.

De kleinere gele rode kroot stond  meer aan de oostkant en wat beschut door grote struiken, diverse kruiden en aan de zuidkant een grote rand met frambozen, die deze week ook helemaal goed rijp worden.

Daar gaat tuinieren over: waar zet je wat, en wat zet je bij elkaar. Wat helpt elkaar gezond groot te worden en wat helpt elkaar ziek te maken. Waar gaan de wormen aan knagen en waar juist niet.

Deze onbespoten rode kroten zien er gezond en lekker uit. Straks een heerlijke salade van deze lekkere van zichzelf rode kroten met een frisse dressing.

Echt iets om van te genieten.

wortelloofOf je het nu hebt over het managen van een tuin of het managen van zelfstandige professionals of hardwerkende mensen aan de machine of een rij verkopers… het principe is gelijk.

Kijk  wie waar het beste tot zijn of haar recht komt.  Opbloeit en groot en zelfstandig wordt. Of waar iemand juist helemaal niet tot zijn recht komt. Zodat ie en klein wormig worteltje wordt met een groot stuk loof eraan dat veelbelovend is maar dat er niet uitkomt. Alles kan gebeuren, maar met zorgvuldige aandacht kun je zien of de grond goed genoeg is, of er water bij moet of voedsel.

ienie mini worteltjeDe wortel, of het ienie-mini peentje komt in deze grond niet tot wasdom. Het loof wel, dat boven de grond uitsteekt. Daar verwacht je een grote winterpeen aan. Maar niet zo’n scharminkeltje.

Daar is dus wat anders voor nodig. Dat ga ik nu onderzoeken. In welk stuk van de tuin groeien deze wortels goed uit en zijn ze heerlijk in het gebruik.

Wat voor wortels geldt, geldt voor alle levende wezens. Kijk op die manier eens naar je team of je collega’s. Waarin komen ze het best tot hun recht?

Geertien Pols

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s